Confirmacions a Santa Eulàlia

Encara que durant els últims anys és tradicional que la nostra comunitat sigui testimoni de la celebració del sagrament de la confirmació en la solemnitat de Jesucrist Rei de l’Univers, just abans de l’Advent, aquest curs la data escollida va ser la del diumenge 14 de gener.

El canvi de la data va respondre a la voluntat del nou Bisbe auxiliar Antoni Vadell d’acompanyar-nos en aquest important moment de la comunitat parroquial. Tant és així que no només va venir a la celebració pròpiament dita, sinó que també va poder assistir al recés que es va realitzar el dia anterior al matí.

El dissabte 13 de gener, doncs, es van trobar ben d’hora tots els confirmands i els seus corresponents padrins. Primer el rector Mn.  Felip-Juli  va dirigir unes paraules recordant la importància del sagramenti, especialment, com amb la seva recepció es toca la iniciació cristiana de tots ells.

Després, Mons. Antoni va demanar a tots els confirmands que es presentessin i diguessin quina ha estat la seva experiència. Cada un d’ells va explicar el seu camí, ben diferent. De fet, deu provenien de la catequesi en família, 5 de Life Teen, i 5 de catequesi d’adults, entre aquests últims hi havia una mare de la catequesi en família. Una de les coses més clares que va quedar és que el més important del sagrament de la confirmació és rebre la força de l’Esperit Sant, força necessària per a ser testimoni fidel (no només de paraula) de Jesucrist ressuscitat.

Finalment, va fer l’assaig general de la celebració per tal de saber què havien de fer l’endemà i, sobre tot, el seu sentit.

El diumenge. Després de les reunions dels grups de catequesi, es van celebrar les confirmacions en el marc de la missa dominical de les 13 hores que va ser presidida pel mateix Bisbe auxiliar. Va ser una celebració emotiva i ben preparada. Mons. Vadell en la seva homilia va poder fer menció d’algunes de les experiències que va comentar en el recés del dia anterior amb ell, com de la més petita de totes, Leire, que va dir que el seu desig en rebre la confirmació era “veure a Jesús”. En definitiva, tots ells estaven molt contents d’arribar a aquests moments, uns manifestant el seu alleujament del per a la fi!  fins a l’alegria continguda del ja!,

Cal igualment destacar la joia dels set confirmands que també van participar plenament per primer cop a l’eucaristia, combregant amb el cos i la sang de Crist per primera vegada.

La comunitat  està molt agraïda a Mons. Vadell per la seva presència durant tot el cap de setmana, als catequistes que els han acompanyat durant el temps de formació, així com a cadascun dels confirmands per la seva voluntat de ser cristians adults en la nostra parròquia.

Alberto Para