Trobada diocesana de dinamitzadors de grups sinodals

En el context del Pla Pastoral Diocesà: Sortim! properament, es donarà pas a l’eix del discerniment. El Sant Pare ens ha demanat com vivim i com hauríem de viure la sinodalitat, el nostre <<caminar junts>> com Església, per tal de recollir tota la informació i aportar-la al Sínode dels Bisbes de 2023.

«El discerniment serà la condició indispensable per a demanar-nos com fem aquest camí junts, com fem Església, com som COMUNIÓ-PARTICIPACIÓ-MISSIÓ. Això vol dir que tot allò que parlem i compartim ha de ser fruit de la pregària, escoltant l’Esperit Sant.»

La realització d’aquest nou repte s’inicià amb la «Trobada Diocesana de dinamitzadors de grups sinodals» en el Seminari Conciliar de Barcelona, amb l’assistència del Sr. Cardenal Joan Josep Omella, que en va fer l’acollida i la presentació, el Bisbe auxiliar de Barcelona Mn. Sergi Gordo, i el Dr. Salvador Pié i Mn. Enric Termes, que en van ser els ponents.

El Dr. Salvador Pié ha presentat una proposta per iniciar aquesta fase de consulta diocesana, per mitjà de deu pistes que també s’apunten al Document preparatori al Sínode 2023: «Els companys de camí»; Escoltar; Prendre la Paraula; Celebrar; Corresponsables en la missió; Dialogar a l’Església i a la societat; Amb altres confessions cristianes; Autoritat i participació; Discernir i decidir, i Formarse en sinodalitat (DP, núm. 30).

Mn. Enric Termes, com a responsable de la fase de consulta diocesana del proper Sínode dels Bisbes, va clausurar l’acte, explicant el pla d’acció d’aquest procés sinodal i convidant a tots els dinamitzadors dels grups sinodals a una propera trobada diocesana el 5 de febrer de 2022.

La web del Document preparatori és: https://esglesia.barcelona/wp-content/uploads/2021/09/Documento-Preparatorio-Si%CC%81nodo-de-Obispos-Sinodalidad-2021.pdf

Us animem a fer una lectura atenta dels documents i també a participar-hi en les diferents activitats que es duran a terme amb motiu del Sínode.

Gràcies!

1 comentario en “Trobada diocesana de dinamitzadors de grups sinodals”

  1. S. Espera de un Sìinode eclesiestal la resolució o almenys els comentaris ancara qu siguin divergents, referents al bloc d. Espiritualitat entre església i fidels.
    A veure q en resulta de tot i si es progresa en alguna cosa q repercuteixi en benefici de tots.
    Marta 🌿

    Me gusta

Los comentarios están cerrados.