VIURE EN LA PAU DE DÉU, JOAN ROIG I DIGLE

Jesús va dir als seus deixebles: “us deixo la meva pau, us dono la meva pau”–Evangeli segons sant Joan (14,27-31a)-, però “no una pau com la que dóna el món”. En aquest sentit, en l’homilia d’ahir al vespre, Mons. Antoni Vadell, Bisbe Auxiliar de Barcelona, ens deia que la pau a la que es refereix Jesús, no és una “pau de cap de setmana”, com una mena d’anestèsia per oblidar-nos de tot. L’Evangeli ens parla de la <<Pau de Déu>>, la pau que trobem en l’estimació profunda a Déu i en deixar que es faci la seva voluntat.

En Joan Roig i Digle, va ser un jove catòlic laic que, sens dubte, va viure en aquesta Pau, proclamant fins les darreres conseqüències la seva condició com a cristià.  

Ahir 12 de maig, aniversari del seu naixement, vam rebre una bona notícia per a la nostra diòcesi, la seva beatificació, a partir del decret signat pel Papa Francesc el 2 d’octubre de 2019. El nostre Full Parroquial del mes de novembre d’aquell any, també es feia ressò de la signatura del decret i, destacava com aquest jove catòlic tenia “un profund sentit de la fe, amb un gran amor a l’Església i una consciència molt viva de l’apostolat”.

La beatificació es celebrarà a Barcelona, a la Basílica de la Sagrada Família, el 7 de novembre d’enguany.

Avui, festivitat de la Mare de Déu de Fàtima, també “Reina de la Pau”, present a les lletanies del Sant Rosari, demanem al Senyor, que ens concedeixi el do que va atorgar al jove màrtir i, que en tota ocasió, sapiguem donar testimoni de la nostra fe cristiana, vivint sempre en la Pau de Déu.

Si voleu aprofundir sobre la vida d’aquest màrtir Joan Roig i Digle, ho podeu fer en la pàgina web: https://comunitatparroquialdelmasnou.jimdofree.com/joan-roig-i-diggle/

¡Gràcies!