Setmana Santa: Calendari de les celebracions presidides pel Sant Pare

L’Oficina de Premsa de la Santa Seu ha donat a conèixer els horaris actualitzats de les properes celebracions litúrgiques que presidirà el papa Francesc per Setmana Santa, tant pel que fa al calendari com a les modalitats de participació, donades la situació extraordinària provocada per la propagació del coronavirus.
A causa de la ràpida evolució de la pandèmia del Covid-19 i tenint en compte les observacions rebudes de les Conferències Episcopals, la Congregació del Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, ha ofert algunes indicacions generals per als bisbes en relació a la Setmana Santa, recollides en el Decret de data 25 de març de 2020.Es comunica, per tant, que el Sant Pare celebrarà els ritus de la Setmana Santa a l’Altar de la Càtedra, a la Basílica de Sant Pere, d’acord amb el següent calendari i sense la participació de fidels, però les celebracions podran seguir en viu a través de Vatican News i en els canals de la televisió al món.El diumenge 5 d’abril, a les 11 del matí el Sant Pare presidirà la Commemoració de l’entrada del Senyor a Jerusalem i celebrarà la missa del Diumenge de Rams i de la Passió del Senyor.El 9 d’abril, Dijous Sant, el papa Francesc celebrarà la missa de la Cena del Senyor a les 18.00 h. El 10 d’abril, Divendres Sant, Celebració de la Passió del Senyor. A la basílica de Sant Pere, a les 18.00 h, el Sant Pare presidirà la litúrgia de la Paraula, l’adoració de la creu i el ritu de la comunió.A la nit, a les 21.00 h, el bisbe de Roma presidirà el tradicional Via Crucis a l’atri de la basílica de Sant Pere, que culminarà dirigint la paraula als fidels i impartint la benedicció apostòlica. L’11 d’abril, Vetlla Pasqual, a les 21.00 h el Sant Pare beneirà el foc nou, a l’atri de la basílica de Sant Pere; després de l’ingrés processional a la basílica amb el ciri pasqual i el cant de l’Exsultet, presidirà la litúrgia de la Paraula, la litúrgia baptismal i la litúrgia eucarística.El 12 d’abril, Diumenge de Pasqua de Resurrecció del Senyor. Després de la Santa Missa, a les 11.00 h, el papa Francesc impartirà la Benedicció «Urbi et orbi» a la ciutat i al món.