Emergència a Ucraïna

Poc abans de les 6h. de la matinada del 24 de febrer d’enguany, Russia va iniciar la invasió d’Ucraïna. Aquests dies han estat suficients per a deixar xifres horribles de morts, quasi 200 entre els que hi ha nens, 1.100 persones ferides i mil·lers de refugiats que han marxat a països veïns.

La primera nit del conflicte bèl·lic sortia una noia dient que la por els havia deixat paralitzats que no podien pensar, no podien fer res, que no es creien el que estava passant, i aquest testimoni és significatiu perquè recull l’estat d’ànim dels ucraïnesos.

Ara doncs, com a cristians ens toca ajudar a aquestes persones, ja que en aquest ambient de violència en moltes ocasions l’ajuda demanada no és suficient per a cobrir les necessitats de totes les persones del país.

En aquest sentit, Càritas amb el seu objectiu prioritari d’ajudar a aquells que més ho necessiten, ha engegat una campanya per a col·laborar en les ajudes que s’envien a Ucraïna.

L’enllaç d’ajudes per Ucraïna és: https://caritas.barcelona/es/

Ànims i que les nostres oracions i les nostres ajudes ens facin viure una Quaresma conscient, que s’inicia el 2 de març amb la celebració del Dimecres de Cendra: «Convertiu-vos i creieu en l’Evangeli».

Gràcies!