Santa Eulàlia de Barcelona, la ben parlada. «Una ciutat una patrona»

Ens alegra informar-vos que el Museu Diocesà de Barcelona acabem d’inaugurar la mostra “Santa Eulàlia de Barcelona, la ben parlada. Una ciutat una patrona» present a la Casa de l’Almoina i a la Catedral de Barcelona. 

Tenint com a precedent l’exposició virtual que vam impulsar fa un any, la mostra posa en el centre del seu discurs l’advocació de Santa Eulàlia i el seu patronatge a Barcelona a partir de l’arqueologia, d’obres d’art de diverses èpoques, de la seva tradició oral i de la presència de la Santa arreu del món, emfasitzant la seva presència a la Catedral barcelonina. 

Dels materials exposats destaca una imatge de Santa Eulàlia de Pere Costa realitzada entre 1733 i 1738 de Santa Maria del Pi, l’estendard de Santa Eulàlia amb brodats originals del s. XVIII procedent de la Catedral de Barcelona, i un carbó i guaix sobre paper de Josep Obiols i Palau de 1954.

La presentació de l’exposició la podeu visionar en el següent vídeo:

Us animem a visitar-la és gratuïta!