Setmana IV de Quaresma

Des de ben petit Jesús era conscient que estava cridat a il·luminar la vida dels altres. Així els ho havia anunciat Simeó als seus pares el dia que el dugueren al temple de Jerusalem per consagrar-lo al Senyor. Aquesta missió té una doble vessant. D’una banda, posar llum en totes les ombres que enfosqueixen la vida de les persones: la malaltia, la marginació, la pobresa o la mort. D’altra, fer palesa l’obcecació dels qui estan convençuts que viuen en la llum com els fariseus. Ha de quedar en evidència la seva ceguesa, perquè, altrament, mai descobriran la necessitat que tenen de ser il·luminats. Si la foscor dels primers és conseqüència de la feblesa de la condició humana, la dels segons prové de l’orgull que no els deixa adonar-se dels seus errors. Durant la Quaresma tenim l’oportunitat de reconèixer la nostra obscuritat i preparar-nos per rebre la claror de la Resurrecció obeint la paraula de Jesús. El sagrament de la confessió ens brinda l’oportunitat per fer-ho. Un cop recobrada la vista, podrem proclamar que és el Fill de Déu, adorar-lo i donar els fruits de la llum.

LA MISSA DE CADA DIA, p.90.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .