Dedicació de l’església parroquial [vídeo]

El passat 17 de desembre, tercera dominica d’Advent, es va celebrar la dedicació de l’església, de Santa Eulàlia de Vilapicina de Barcelona, després de tres anys d’obres per la seva remodelació.

Va ser  presidida per l’Emm.  i  Rvdm. Mons. Joan Josep Omella Omella, Cardenal Arquebisbe de Barcelona, acompanyat del Sr, Rector Mn. Felip-Juli Rodríguez Piñel, i  dels sacerdots de la parròquia, de l’arxiprestat i d’algunes parròquies de Barcelona.

Molt abans de començar l’acte, el temple estava ple de gom a gom. No hi faltaven els fidels més grans, ni els infants de la catequesi acompanyats dels pares.  Els assistents,  eren  una comunitat  unida per la fe que sentia profundament el significat de l’acte que unia més estretament a una Església universal de Crist.

El ritual de la dedicació comença amb  la benedicció de l’aigua  pel Bisbe, que és aspergida damunt de l’assemblea en signe de penitència  i en memòria del baptisme, i amb ella també es purifiquen les parets de l’església i el nou altar.

L’altar és el centre local i espiritual de l’església i per això hi conflueix tot el sentit de la dedicació:  esdevé símbol de Crist, que és i s’anomena l’ «Ungit», perquè el Pare l’ha ungit amb l’Esperit Sant i l’ha constituït gran sacerdot. La unció de l’església significa que aquesta és dedicada del tot i per sempre al culte cristià.

Guardem en el nostre cor la fe viscuda en aquest acte. Que ens ajudi a seguir treballant en les tasques apostòliques parroquials per fer del nostre temple una referència de fe cristiana a tot l’entorn.