Resar en família

L’Església ha viscut des de sempre la pràctica de l’oració en comú, que no suposa ni substitueix l’oració personal privada per la qual el cristià s’uneix íntimament a Crist.

[…] Resar en família és un dels tresors que hem rebut d’altres generacions per tal de treure fruit abundós i transmetre-ho a les següents.

La pregària en comú comunica una particular fortalesa a tota la família. La principal ajuda que prestem als pares, als fills, als germans, consisteix a resar amb ells i per ells. L’oració fomenta el sentit sobrenatural, que permet comprendre el que s’esdevé al nostre entorn i en el si de la família, i ens ensenya a veure que no hi ha res aliè als plans de Déu: en tota oració se’ns mostra com un Pare que ens diu que la família és més seva que nostra.

També en aquells esdeveniments que sense estar prop d’Ell serien incomprensibles: la mort d’una persona estimada, el naixement d’un germà minusvàlid, la malaltia, l’estretor econòmica… Amb el Senyor, estimem la seva santa voluntat, i les famílies, lluny de separar-se, s’uneixen més fermament entre si i amb Déu.

Fernández-Carvajal, Francisco (2003). Resar en família, en Parlar amb Déu. Volum IV, pp. 801-805. Barcelona: EDITORIAL ALBADA.

6 comentarios en “Resar en família”

 1. Son días de reflexión… de perdón y a la vez de demostrar el amor hacia El, Q murió por nosotros. Como no vamos a amarle si dió su vida..?.que podemos hacer? pienso q podemos pararnos delante de la Cruz, mirarle y rogarle Q nos ayude a ser mejores en todo y sobre todo quererlo como Padre. y demostrarle Q aunque sufrimos y padecemos a veces, con su ayuda todo es posible.. Un amigo me dijo…. Jesús… tiene un sueño para cada uno de nosotros… intentemos encontrarlo.. amando ayudándonos los unos a los otros y seguir su plan de vida con toda la alegría Q seamos capaces de ofrecerle.!!!!!

  Me gusta

 2. La Cuatems está ya con nosotros, para muchos es sinónimo de vacaciones.. cierto…. y está bién.. Peró..deberíamos disponer de algún, , momento para visualizar lo Q fue la Muerte de Jesús en la Cruz.!!!!! Jesús acepto morir por nosotros y nosotros no lo queremos entender…!! estos días, podemos reflexionar con Llibertat!…. el corazón… I el alma abiertos de par en. par para que su luz nos inunde y nos llene de comprensión y ayuda…!!

  Me gusta

 3. … es bonic c com comença L. evangeli avuí…. Jesús ens diu… quantes ganes tenia de sopar amb vosaltres….. abans als Apòstols i ara a nosaltres… quin sentiment d. Amor hi trobo en aquestes paraules… Jesús sap q és l. últim sopar junts…… Pensem-hi…. I entenguem L. angoixa i el patiment……q sentía…..!

  Me gusta

 4. Jesús assegut a la taula… dona un tros de pa a Judes Iscariot…. pq? pensen sense saber res… Jesús s. acosta i li diu… ves d’aprèsa I q passi ràpid…. Judes.. S. aixecà i marxar…. va marxar de nit… fugin de la llum com fugen els lladres.. La Creu ens obra els braços a tots pq. deixem d. estimar-nos tan a nosaltres mateixos i ens obrim a tots per estimar de veritat i ser millors. No siguem egoistes donem un pas ara… sense esperar a estar cansats de tot i allavors buscar a Jesús… es ara q en espera….. no el fem esperar… Ell ens estima….!!!!

  Me gusta

 5. ja están Jesus clavat a la Creu al costat de la seva Mara Maria, el seu dexepla més estimat i I Maria Magdalena. digué,…. Maria aquí tens el teu fill…. I aixis també….. Juan a qui tens la teva mara…. I ell se l. endugué a casa seva. Faltaba que Jesús tingués sed. I en donar-li un isopo sucat amb vinagre.. Jesús digué… ara SI… ja s. ha complert tot i girant el cap expirá. Avui no calen paraules … fou baixat de la Creu amb autorització i aprop en un hort dins un sepulcre amortallat i perfumat com feiaen els jueus. No calen més paraules, només acluquem els ulls i aprop d. una Creu que estimem, l. abracem amb el cor.. I notarem q poc a poc… la seva llum en ompla plenament.!!!!

  Me gusta

Los comentarios están cerrados.